I strlende solskin mødtes Herning og KIF-cricket i den udsatte elitepokalturnerings 1. runde lørdag  kl 11.00
Kampen afvikledes på Viborgs bane som til dagens kamp, efter forholdene, var gjort i fin stand. Vi vandt lodtrækningen
og sendte Herning til gærdet. Inden kampen havde vi talt om at få det bedst mulige ud af dagen og have det sjovt sammen, der 
var da heller ingen sure miner over det rustne markspil og blandede kasteangreb vi leverede. Herning endte med 

 

213 på deres 40 overe.  Det var da en score der var til at gå efter og flere gode partnerships rykkede scoren tættere og tættere på, så tæt på at det hele blev afgjort på kampens sidste bold. Desværre blev det til Hernings fordel, vi manglede 1 run for uafgjort og 2 for at vinde. Der var mange positive ting at tage med videre ind i eliteturneringen, og denne kamp viste at vi godt kan begå os på højeste plan Der var debut til Ram, Christo og Mitchell vores nye træner og vi ser frem til at følge dem og hele holdet i den kommende turnering

pp
 

DCF skrev følgende på deres hjemmeside

 

Endelig var der solskin til en pokalkamp og Viborgs bane så godt ud. Banen var blød som alle andre og pitchen var det også, men det ved man i starten. Hernings bane er slet ikke klar endnu til cricket men de håber at den er i orden til første hjemmekamp i elitedivisionen.
Kolding sendte Herning til gærdet. Herning har mistet Pedersen brødrene men til gengæld har fået gang i Lars Hedegaard igen som Danmarks største keeper! Han åbnede sammen med Mogens Christiansen der fandt livet på andet holdet for kedeligt. Lars var aggressivt indstillet men som man altid ser i begyndelsen af sæsonen fik han forærede meget korte eller lange bolde som blev ekspederet. Kolding gik og ærgrede sig at de ikke fik Lars grebet i dybden i den første over. Det gjorde at Herning fik en god åbning på 83 da Mogens blev løbet ud. Herning kunne ikke fortsætte arbejdet da Saumy, Nielsen og Thøgersens besøg ved gærdet blev forholdsvis kort. Herning fik mere gang i halvlegen med Jacob Larsen samt Morten Hedegaard samt Nicolaj Jørgensen. Herning sluttede på 213 på de 40 overs. Så det var noget af en udfording for Kolding.

Kolding fik ikke så god en start som Herning da Peder Pedersen blev kastet ud på bageste fod men Christo Botma fra Sydafrika kom ind og fik mere styr på tingene sammen med Mitchell Smith. Christo var meget stærk på legsiden hvilket gav adskillige grænseslag. Mitchell forsøgte også men blev grebet på stregen. Så kom Martin pedersen, der er hjemmevendt fra Esbjerg, ind og blev Christos perfekte partner. Christo forsøgte en gang for meget at slå til leg og blev fanget ben for ved 90. Det gav plads til Steffan Langholz og sammen med Martin begyndte Koldings halvleg at ligne noget. Kolding var på sejrskurs da Steffan blev kastet ud af Morten Hedegård. Søren Olsen kom ind og Kolding kom nærmere med scoringshastigheden var nu på over 6 pr. over. Da Søren blev grebet gik der panik i Kolding og de mistede hurtigt to gærder. Ved begyndelsen af den sidste over manglede Kolding 4 men det lykkedes ikke for Martin at lave en grænseslag og det endte med at Ahmad Zaman skulle lave en to’er på sidste bold. Han blev løbet ud.

Herning får lov at tage til Esbjerg søndag, da Esbjerg vandt en klar sejr i Husum. Den kamp vandt Herning mindre problemfyldt end i Kolding-kampen, mens Svanholm og KB i øst havde en rimelig nem adgang til semifinalerne efter sejre over AB og Glostrup.


 

 

Sndag d 28 april spillede 2.divisionen årets første kamp. Sent lørdag aften var der indløbet et par afbud og det lykkedes kun at få fat i en erstatning, så vi spillede med kun 10 mand. Tak til Georg som med denne korte varsel valgte at tage med.
Esbjerg var først ved gærdet og lavede 202 for tabet af 8 gærde. bedste bowler blev Shoukat med 2 gærde for 22. godt bowlet, også af Fabian som bowlede 6 overe for 23.
Så gik skyerne ind over Kolding og stort set alt gik galt. Alle mand ude for 39. Ja det var ikke kønt at se på og der er ikke andet at sige end ind
til gærdet igen og forfra i næste kamp, topscorer blev Vijay med 13.
 
pp

 

 

Koldings debut i landets bedste rkke, Elitedivisionen blev en direkte konfrontation med forskellen mellem 1. division og Elitedivisionen.

Lektionen giver tydelige henvisninger til, hvad der skal til, hvis man vil begå sig på lige fod med de bedste. Når man møder nogle af landets bedste cricketspillere bliver alle ens fejl omgående bemærket og straffet. Selv om man spiller godt, er der ikke råd til bare et øjebliks uopmærksomhed, ellers ligger bolden ude i hegnet eller ens gærde er tabt.

Lørdagens kamp mod et veltrimmet Skanderborg-mandskab gav vore spillere et klart indtryk af, hvad der skal til for at være med, hvor musikken spiller.

Kolding valgte at gå i marken og Skanderborg endte med 297 for 7 på de tilladte 50 overs. 5 greb og 1 løbet ud tyder på, at markspillet stort set var OK – det var kastningen, der endnu ikke er så konstant, at man kan sætte sig i respekt hos de gode gærdespillere. Enhver løs bold - manglende retning eller længde – bliver omgående straffet og ligger ude i hegnet eller lign. Derudover er det vel ikke særligt motiverende at ”producere” ikke færre end 32 extras (heraf 25 wides og 2 no ball), men det bliver forhåbentlig bedre til næste gang.

 

Steffan L 3 for 65, Boddapati 1 for 22 og anfører Martin 2 – 39

Vores gærdespil fik den værst tænkelige start, da Mitchell blev grebet bag gærdet på allerførste bold – ikke en særlig ”pæn” velkomst til vor spillende træner. Minik og Christo fik lidt gang i scoringen, men Skanderborg var hele tiden ovenpå og via 6 greb og 2 stokninger var Kolding ude for meget beskedne 68. Minik 28 – Christo 14. 4 spillere med ”æg” bidrager jo heller ikke særligt til at få scoren deropad!

Uden at have set kampen tyder noget på, at vi skal tilbage til at spille bolden langs jorden og at batte alle 50 overs – som vi jo ofte gjorde sidste år. Næste kamp er hjemme mod en af de andre mesterskabsfavoritter fra stærke KB, men ingen er jo for store til at ligge ned, så.............

   

lp

DCF Skrev dette fra kampen mod Skanderborg.

 

Lørdagen foregik i Jylland hvad angik elitedivsionen. I et anfald af hvad andre nok kunne betegne som overoptimisme gik nyoprykkede Kolding i marken, da holdet vandt lodtrækningen mod det uendeligt bredt battende hjemmemodstanderhold Skanderborg og måtte inkassere 297/7. Skanderborg har samlet sådan noget som et udvalgt jysk hold og brødrene Michael (57) og Carsten Pedersen (59) drejede gaflen rundt i Koldings kasteangreb, da Frederik Klokker havde blødt det op med 41.

Kolding var ude for 68 med Minik Pedersen som den eneste lidt retfærdige med 28. Skanderborgs unge spinner A. Amjad (4/14 på 8 overe) havde en festdag.

 

 

 

 

Kolding vandt lrdag en meget spændende og seværdig cricketkamp mod mesterskabsaspiranterne fra KB.

KB vandt lodtrækningen og valgte at gå til gærdet.

Fra første færd gik man frisk til den – igen blev forskellen mellem 1. division og Elitedivisionen tydelig – bowlede man skævt, kort eller for langt – kunne man hente bolden udenfor. Sådan er betingelserne. KB' åbner Z. Shah blev tabt meget tidligt på det man vel godt kan udråbe til årets damegriber. Sidenhen spillede han meget flot og endte med 126 point inden han blev snuppet af Steffan Langholz. Godt suppleret af HA Shah undervejs med 65.

I alt endte KB med en score på hele 302 alle ude. En kæmpe ros til Koldings mandskab, der godt kæmpende præsteret at tage alle gærderne med 2 overs igen.

Specialt anfører Martin P med 5 for 41 point viste vejen, Christo 2-50, Steffan 1-51 og Baddapoti 1-55 suppleret med 4 øvrige bowlere, så der blev skiftet godt undervejs.

Udover omtalte damegriber er der stadigvæk alt, alt for mange extra 37 i alt, heraf udenom og no balls 31. 

 

Billeder der er brugt i denne artikel er taget af Hr. Kent Pedersen (Fredericia) Tusinde tak

 

Efter en velfortjent frokost startede Kolding med træner Mitchell, der viste vejen frem. Sammen med Matthew spillede han frisk og fik en travl tavlemand beskæftiget. Mens Mitchell spillede de store slag spillede Matthew solidt og supplerede fremragende. Matthew faldt ved 42, Christo (LBW) ved 70, Mitchell ved 104 med 79 på tavlen efter en flot indsats. 

 

 

Nu var Martin P og Steffan Langholz sammen og efter at have kigget KB' bowlere ud og spillet sig ind var Steffan uhyggelig. Masser af grænseslag – en sekser der ramte muren på De gamles Hjem! - og en særdeles solid støtte i Martin fik de sammen øget totalen med 170 (et hundrede og halvfjerds) til 274 p inden Steffan blev grebet med sit første century på eliteplan – 108 p. FLOT, FLOT, FLOT. 

Nu blev det uhyggeligt spændende.

Næste gærde faldt ved 287 og næste igen ved 289, panikken bredte sig – nok mest udenfor hos ledere og tilskuere – ind med unge Rasmus, der uimponeret spillede koncentreret sammen med Martin og fik med et flot leg-glance æren af, at score den vindende 4'er, til stor jubel fra alle med Kolding briller på.

Masser af gærder og overs igen. Viljen til at kæmpe hele vejen, at få de andre ud før tid og tro på at kun inde ved gærdet kan de nødvendige points laves.

Meget flot af Martin P' unge mandskab. Tillykke.

Og hvem siger så, at cricket er kedeligt?

 

DCF skrev følgende fra kampen mod KB.

 

Kampen i Kolding, hvor Steffen Langholz med garanti scorede sit første century i elitedivsionen – allerede af den grund, at han hidtil kun har slået sine folder i 1. divsion – vil helt sikkert få den debat, der har ulmet hele vinteren op, nemlig om det er rimeligt at spille elitedivsionscricket på en bane, der mange steder er så lille, at seksere, der burde være en svær ting , som man burde skulle tage en chancer for at lave, scores igen og igen og kan klares med et halvkikset slag.

I KB`s halvleg var der 14 seksere –heraf 8 til century-scoreren Zishan Shah – der lavede 126 på 112 bolde i en halvleg på 302

Med en score på 302 ville enhver normalt tænkende hjemlig cricketkender mene, at det kunne en af DM-favoritterne KB aldrig tabe – selv med Koldings bane i tankerne.

Men disse kendere kendte for det første ikke Koldings træner Mitchel Smith, der efter et nul i første kamp viste sin effektivitet med 79 på 61 bolde og faldt som 3. gærde i den 19 over ved totalen 104. KB har nok ikke på det tidspunkt begyndt at ane rigtig uråd, men de viste heller ikke, at Steffen Langholz ville ende med at score 108 på 65 bolde med 11 firere og 8 seksere.

Langholz hævede med Martin (60 not out) som 4 gærde fra 104 til 274 på små 18 overe !!! og Kolding endte med at passere for 6 gærder på 40 overe !!!!!

Og de har jublet i Kolding – og hvor skal det være dem vel undt. Kolding kæmper og har kæmpet en hård daglig kamp for at overleve og har ikke haft alt for mange opmuntringer gennem årene. Og så var det først og fremmest nogle af deres egne drenge Langholz og Martin Pedersen, der klarede ærterne.

Men et eller andet sted er det altså ikke rigtigt, at der som Langholz gjorde det, kan scores 92 points ud af 108 på grænseslag. Ja vi skal ikke afvise at nogen af KBérne med årene muligvis er blevet lidt tunge et vist sted og at KB manglede en af hovedbowlerne Farouq Shazad, men med over 600 point på 88 overe bør man overveje i Kolding at give 3 og 5 points (i stedet for 4 og 6) for ikke at forvride de hjemlige statistikker helt og for ikke at give helt urimeligt gode forhold til sluggerne.

 

 

 

Koldings frste hjemmekamp på den nye kunstpitch endte desværre med et nederlag til Herning.

Selv om vi præsterer bedre end det var nødvendigt i 1. division, mangler der stadigvæk lidt for at kunne matchen de øgede krav i Elitedivisionen.

Kolding blev sendt til gærdet og selv med 2 hurtige gærdefald fik midteraksen stabiliseret med fornuftigt spil. Minik (44), Martin (38), Steffan (32) og Christo (36) fik hævet totalen fornuftigt, så vi endte med 206 for alle med to overs tilbage. Med lidt held var en af disse blevet stående, så ville scoren sandsynligvis have været væsentlig højere og vi ville have fået brugt alle overne.

 

206 er godkendt alligevel, men en svær score at forsvare på den hurtige, flotte bane.

 

Claus Hansen var hård ved Kolding med 5 gærder for kun 20 point – flot kastet.

Koldings marktur startede efter bogen med et gærdet clean bowlet af Martin i første over. Dejligt, men Hernings rutine fornægtede sig ikke. Den ”ældre” landsholdspiller Leif Slebsager straffede alt løst (korte eller legbolde) konsekvent, så næste gærde faldt først ved 83 grebet af Steffan og bowlet af Boddapati, der også fik gærde på næste bold – Claus Hansen clean bowlet. Næste mand havde heller ikke den store respekt for den til tider løse bowling og med 52 hurtige point sørgede T. Thøgersen for, at scoren kom deropad lidt for hurtigt efter Koldings smag. 4 for 161 da Saumy greb Thøgersen på eget bowl – Martin fik hurtigt Lars Hedegård grebet af Mitchell, der også greb Jacob Larsen på Rasmus' bowling. Men det var for sent - 6 for 199 – da Leif Slebsager stadig stod sikkert derinde og sluttede kampen af med 6'er og 103 not out på tavlen, flot.

Holdets kvaliteter er tydeligvis blevet bedre og bør kunne matche de øvrige hold i Elitedivisonen med lidt mere fokus på at blive derinde samt ikke mindst få bowlingen mere konstant, så de gode gærdespillere fra de andre klubber bliver presset lidt mere med retning og længde.

Næste kamp er hjemme på lørdag mod traditionsklubben Svanholm – så igen mulighed for at se masser af god cricket – for i øvrigt herligt, at se så mange tilskuere fra nær og fjern til kampen i lørdags.

 

DCF skrev følgende fra kampen

Og så spillede Kolding igen hjemme mod Herning. Vi kigger straks på sekser kontoen, her lavede Kolding 9 af slagsen mens Herning lavede 13. I hvert flad ikke nogen hjemme fordel til Kolding. Kolding startede skidt ved gærdet med hurtig tab af 2 gærder men Koldings midtergærdeordren bidrog alle med +30 points uden at lave den store score. Kolding lavede 206 for alle og ifølge klubben var det en tilfredsstillende indsats. Til gengæld var Koldings kasteindsats ringere end Hernings, hvor C Hansen tog 5 for 20. Herning havde fyret Lars Andersen som åbningsgærde og indsatte i stedet den “ældre” Lejf Slepsager som sagde “ja tak” til Koldings kort og skæve bolde. Lejf blev også støttet af Troels Thøgersen der slog 5 seksere ud af sine 52. Lejf nåede lige akkurat at få sin century inden Herning passerede Koldings total og er måske den ældste century i turneringens historie…hvem ved.

 

 

 

Koldings 2 divisionshold har prøvet den nye kunstpitch

I hjemmekampen mod Kerteminde i rimeligt godt vejr startede vi i marken
og bortset fra Kertemindes Bo Nielsen (77) fik bowlerne gærderne jævnt
derhenad.Efter 38 af de tilladte 40 overs var alle ude med 169 point på
tavlen. HC Madsen 2 for 26, Shokat 1 for 3 og Navdeep 4 for 37 delte
pænt gærderne imellem sig. Anfører Peder P spillede med hold i ryggen
efter en kold dag i Husum lørdag med Miniputterne, så derfor kunne han
ikke bidrage med bowlingen.Vijay og Navdeep gav os en flot start ved gærdet inden Navdeep (17)
syntes at andre skulle til og lagde bolden retur til bowleren, der ikke
kunne undgå at gribe den. Mohit (26) kom ind og fik vist ganske frisk
spil med et par seksere - heriblandt en grebet på stregen -
Kertemindespilleren faldt og kunne ikke se om han var på stregen, men
holdkammeraterne dømte flot bolden ude til seks, da de kom til. Fabian
spillede fornuftigt, men var uheldig af glide, så han blev stokket ud.
Han skal nok blive et godt aktiv for Kolding - viste klassisk batteknik,
så der venter mange point forude til Fabian. Ind med Shokat (19) og
fortsat fint tempo på tavlen - men pludselig - efter 5 nede for 127 og 7
for 138 endte det hele desværre med kun 147 på tavlen inden sidste mand
mistede sit gærde. Alligevel en ros til holdet, at man fik et godt
gærdehold ud og at man glimtvis viste godt gærdespil som med Vijay i
spidsen spillede et flot åbningsgærde endte med 46 p. OK.

Nu har vi mødt rækken 3 bedste hold og der er vist fremgang alle gange,
så nu venter den første sejr lige om hjørnet."

LP

 

Chr. Rnn Hansen viste vejen i lørdagens hjemmekamp mod de danske mestre fra Svanholm.

Kolding vandt overraskende over Svanholm efter en yderst spændende affære.

Kolding blev sendt i den våde mark og Svanholm startede som om, de ville slå KB' score fra forleden på over 300 point – scorede hurtigt og Kolding var lidt nede indtil Christo fik grebet deres åbningsgærde ud af Mitchell ved 53. Næste gærde bowlet af Navdeep ved 72, næste 2 grebet af Chr. Rønn og ikke mindst deres hurtigscorende åbningsgærde grebet af Minik, så pludselig var der 4 nede for 76 point.

Igen gejst og tættere bowling. Ved 114 og 118 var det Ram Boddapati' tur til via Miniks og Chr. Rønn sikre greb at få gærder og da Svanholm' store talent unge M. Henriksen blev grebet af Christo også på Ram's bowling, anede Kolding en lav score fra Svanholm. Martin P.  ryddede hurtigt to gærder (det ene grebet af Saumy) inden Ram fik det sidste gærde grebet af Navdeep – Svanholm all out for kun 135 point på 36 overs. Kolding fik reduceret extra til kun 15 – det går den rigtige vej.

Kolding ved gærdet skulle blive en neglebidende oplevelse. Stille og rolig start – Matthew faldt ved 17, Mitchell ved 36 og så gik det lige pludselig for stærkt. Mink ved 37 og Christo ved 39 – udenfor bredte panikken sig lige så stille, men Steffan og Martin spillede stille og roligt op til 83, da Steffan blev bowlet, Martin faldt ved 89, Saumy ved 96.

Chr. Rønn kom ind til Søren Olsen, der faldt for nul ved102 og vi manglede stadigvæk 34 point.

Men ”halen” trådte i karakter sammen med Chr. Rønn. Navdeep var stædig og blev der inde – modtog 29 bolde inden han blev grebet ud ved 129. Spændingen var ulidelig, formanden fandt tiden inde til en tur ned ad Stadionvej, Ram fik bolde og parerede, Svanholm ville være topscorer, så de bidrog med flere extras – tak for det – Chr. Rønn var kold som is og ved stillingen 135 – 135 sendte han bolden ud over grænsen til 6, så Kolding kunne fejre endnu en triumf mod et af landets store traditionsklubber. Svanholm blev Koldings topscorer med ikke færre end 36 point – tak for det.

Denne gang var det ”halen” der med bat og bold hev sejren hjem, men stadigvæk en uimponeret  flot holdpræstation af hele holdet.

Mon ikke vore bekendte i Sydney hilser Chr. Rønn og familie velkommen og ønsker ham tillykke med den flotte indsat – jeg tror det, for vi ved, at der følges med i Koldings præstationer down under.

Bowling: Ram 4 for 31, Navdeep 3 for 35, Martin 2 for 16 og Christo 1 for 34 – 8 greb og 135 point til modstanderne så markspillet må have været OK.

Gærdespillet: Chr. Rønn 26 n. o., Mitchell 24, Steffan 22, Martin 16 og Saumy 11.

Mon ikke vore gæster fra Sjælland oplever at Jyden han er stærk og sej?

LP

 

Billederne er lånt af DCF tak

DCF skrev følgende fra kampen mod Svanholm.

Dagens hovedkampe var Ishøjs besøg i Skanderborg og Svanholm i Kolding. Kampen i Kolding blev forsinket da det havde regnet i løbet af formiddagen men man nåede at komme gang lige efter kl. 12 med samtlige overs i behold. Svanholm vandt lodtrækningen og gik selvfølgelig til gærdet i de våde forhold. Der var intet tegn på at Svanholm ville miste grebet om kampen da Tahir og Javed åbnede. Kolding havde det svært i starten og Svanholm udnyttede de dårlige bolde. Det var først efter en bowlerskift at Kolding brød igennem efter der var 50 på tavlen, hvor Javed slog Botma til Smith i midoffregionen. Ahmed og Rashid fortsatte dog med at angribe og Kolding skiftede til at bruge Boddapati og Nandrajog som kastere. Af en eller anden årsag ændrede halvlegen karakter. Rashid blev kastet ud og ikke længere efter blev Ahmed grebet ud på en sweep. Singh holdt heller ikke længe. Nu var det Mads Henriksen og Henrik Hansen der var sammen og det fungerede hen over til 114 hvor Henrik straffede en kort bold fra Boddapati men sendte den lige ud i hænderne på deep fine leg. Herefter havde Svanholms gærdespillere svært med at vælge det rigtige slag til den rigtige bold og Svanholm var lige pludselig ude for 135.

Koldings træner Smith var ikke en åbner der fedter men benytter enhver lejlighed til at straffe bolden. Det gjorde han flere gange, mens hans partner havde flere problemer med at spille en godt kastende Mads Henriksen og det var Mads der fik Fenton grebet af keeperen Tahir. Javed havde problemer med retningen og han blev erstattet af spinneren T Singh, der kunne få bolden til at bide og det blev både Smith og Minik Pedersens endeligt kort efterfulgt at Botma hvis kant til leg endte i slip. Med fire nede for 39 var Kolding lidt i problemer men Martin Pedersen og Steffan Langholz fik mere styr på tingene. Det så godt ud for Kolding indtil Steffan slog på tværs af Singh og blev kastet ud og Martin slog en skier til Mads Henriksen. Søren Olsen holdt ikke længe og gav Said Ahmed en nem retur greb. Der var pres på nu men Raul Saumy samt Chr. Hansen spillede sig langsomt fremad. Saumy blev grebet i slip ved 96 og blev erstattet af Nandrajog der holdt stand mens Christian skubbede pointsene. Men med 129 på tavlene begik Nanrajog en fejl og slog bolden lige ud til mid-off . Så var det til det sidste par og til trods for et par højlydt appeller så overlevede parret takket være flere udenoms. Chr. Hansen slog sejren fast med en grænseslag. Når man kigger på Koldings scorecard efter kampen er der en ting der lyser op som årsag til kampens resultat og det er at topscoreren for Kolding var Mr. Ekstra. Med 30 udenoms vinder man ikke kampe især når de er tæt som denne. Svanholm får noget at tænke på før kampen i morgen (Ja de er ved at blive bundhold…..)

" 3 på stribe,

Først KB, dernæst Svanholm og i dag Glostrup i egen hule, har måttet
sande at Jyden han er stærk og sej - så Martin & Co. kan sætte 2 point
mere ind på kontoen.

Kolding vandt overraskende over endnu en af dansk crickets
traditionsrige klubber - også i dag med mindst mulig margen - 1 st. gærde.
Kolding valgte at gå i marken, måske for alle havde været tidligt oppe
og klar til at yde deres bedste. Christo var helt i hopla, da han i sin
første over bowlede Glostrup B. Shah, der i søndags lavede 98 point.
Denne gang fik han et æg. I sin 2'nd over var det den anden åbner, der
blev hængt på trofæbæltet og såmænd gjorde han det også i den 3 die
over, hvor deres anfører A. Ahmed blev grebet af Mitchell - 3 for 15 på
5 overs - flot Christo. Andy (Navdeep) tog over og han bowlede blændende
- 4 gærder for kun 20 point på sine 10 overs alle greb af hhv Mathew,
Christo, Mitchell og Martin. Maget flot Andy!
Ram var på i den anden ende og supplerede flot med at få grebet deres
spillende træner også grebet af Matthew - afløser Hans Chr. 1 gærder
bowlet for 8 på 6 overs inden Steffan fik sidste mand LBW ved totalen 84
- meget flot marktur med begge tommelfingre op. Den intensive træning
udmønter sig i gode resultater ligesom antallet af extras igen blev
reduceret til 14. OK.

84 point kunne lyde som en walk-over, men husk på, at Glostrup har nogle
af landets ypperste åbningsbowlere lige 3-4 bowlerne også ved, hvad det
drejer sig om.

Vi fik en meget fin start med Mitchell og Christo med 31 på tavlen da
Mitchell blev grebet - også Christo og Saumy ude ved 31, Martin ved 37,
Steffan ved 38 inden Mohit og Søren Olsen fik tavlen op på 61 og 68
inden de begge blev grebet - Søren dagens topscorer med 19 - dejligt, at
han valgte denne dag til det - næste var Hans, der røg ved 72 og Ram ved
79 - det var ulideligt spændende - specielt for deres udsatte referent.

Men dagens mand i skysovs - Andy holdt stand og overlod pænt Matthew at
score sit ottende point, der samtidig var Kolding vindende nr. 85 - på
sin 33 bold, så han vidste, hvad der skulle til for at vinde kampen.
Anfører Martin ledte tropperne perfekt og må være stolt af sine gutter -
der nu har fået endnu 2 point ind på kontoen.
I morgen møder vi formstærke Ishøj, der p.t. er på rækkens 2 nd. plads.

Held og lykke.

Deres "udsatte"

LP"

 

Andendagsgildet mod Ishj blev en for hård nød at knække for Kolding 
unge hold, der tabte med 122 point til et veltrimmet mandskab fra Ishøj.
Kolding blev sendt i marken og holdt modstanderne i et jerngreb med 
meget økonomisk bowling langt hen ad vejen.
4 gærder nede for 83 ved 32 overs - ganske enkelt flot. Ishøjs meget 
hårdtslående P. Kumar fik tempo i scoretavlen sammen med S. Jaffez - 
scorene voksede til 174 10 overs senere, så dommerne fik da bevæget 
armene lidt for rigeligt i denne periode. Stadigvæk med i kampen da 
Ishøj nåede 216 for 8 på de tilladte 50 overs. En score, der normalt 
skulle være muligt at nå på en god dag.
Framragende bowling af Martin - 10 overs, 3 gærder for kun 15 point, og 
Hans med 10 overs, 1 gærde for 22 point. Andy supplerede med 1 gærde for 
27, Ram med 2 for 51 og Steffan med 1 for 42 - godkendt marktur og 
extras igen i kontrol med 19.

Første gærdefald ved 51 i 12 over - fint scoringstempo
MEN, HVAD SKER DER HER????!!!!

7 gærde faldt ved 68 - pludselig mislykkedes alting - 4 x "Æg" + 2 x 1 - 
så kan man ikke vinde noget som helst - 7 Koldingsgærder bowlet eller 
LBW for samlet 11 point!

Christo topscorer med 28. Mitchell 20 og Steffan 18 var de nævneværdige 
scorer - mon ikke det var en overvejelse værd at fokusere lidt på 
"batting practice" i den kommende uge inden kampen mod Esbjerg næste 
week-end.

Status efter 6 kampe er bedre end vi havde håbet med 6 point på kontoen 
- så op på hsten igen gutter.
LP

DCF skrev følgende fra kampen.

Om det var fordi køerne ikke længere fik lov at græsse på Ishøjs bane, at den var så uanstændig langhåret til Ishøjs hjemmekamp mod Kolding skal forfatteren til disse linjer ikke kunne sige. I hvert fald må det slås fast, at det ikke var til at spille en fornuftig cricketkamp under omstændigheder, hvor tekniske spillere, der lever af at placere enere eller toere ikke havde en chance. I princippet kunne man stille marken ud ved indercirklen og lade græsset gøre arbejdet for en. Sådanne omstændigheder passer en slugger som Ishøjs P. Kumar (60 på 47 bolde med 5 seksere). Og hvorfor så det – joh fordi han får fuld valuta ud af sit normale spil – det gør de teknisk betonede spillere ikke. Saad Hafeez (60 på 68 bolde) spillede sin første større halvleg efter skiftet fra Nørrebro til Ishøj og Ishøj endte med 216 for 8. Man måtte imponeres over at Koldings halvtredsårige venstrarmskaster HC. Madsen kunne holde den gående i 10 overe med 1 for 22 som resultat, ligeledes at Koldings legspinner Nandrajog kunne slippe af sted med 1 for 27 også på 10 overe.

Denne inder spillede i KB, førend han kom til Kolding. Her kunne han ikke få plads på KBs førstehold på et tidspunkt, hvor KB var mindre velpolstret med gode spillere end nu.Ved gærdet var miraklernes tid forbi for Kolding. Den spillende træner Mitchel Smith (20 på 44 bolde) og en anden nyerhvervelse , C. J. Botma (udlænding af dansk familie -28 på 30 bolde) startede pænt som åbningsgærde først at skilles ved 51, men alle var ude for 94 efter 33 overe ( Ishøjs J. Khan med imponerende 5/13 i Koldings nedre ende).

 

 

Fejede Esbjerg af banen.

Fin uge for KIF Cricket. Frst fik vi 2 mand – Martin P og Christo B udtaget til seniorlandsholdet.

Rasmus fik invitation til  ICC-camp cricketlejr i ferien og minsandten om ikke week-enden endte med 4 sejre til Koldinghold. De rutinerede gubber på 2. divisionsholdet vandt i Fredericia, Lilleputterne vandt 2 kampe i Esbjerg.

Først dagens Elitedivision i Kolding mod Esbjerg.

(billede taget af Mogens Christiansen)

Kolding blev sendt til gærdet – Christo ude ved 23, Mitchell ikke tilfreds med grebet ud dom ved 35, men Martin og Minik fik scoretavlen til at vokse til 120 inden Minik (34) blev grebet. En hurtig bane inviterede til spil langs jorden, men en af Miniks luftere i modvinden blev flot grebet af CB Nielsen. Martin (45) bowlet ved 135 da der var afviklet 35 overs. Steffan og Olsen også hurtigt grebet med 172 på tavlen med 9 overs igen, da Matthew (44) og Saumy (33) fik tavlen op på 242 – flot med 70 point på 9 overs. 242 var vel lidt nok, den hurtige bane taget i betragtning.!

Martin og Christo fejrede udtagelsen også med bolden med at sætte Esbjerg under pres fra starten.

Martin næsten uspillelig, hvilket analysen viser med 5 gærder for 16 – udtagelsen til landsholdet er vel berettiget.

Christo viste også klasse med 4 gærder for ca. 25 point – godt all-round resultat for alle – referenten kan ikke huske, at Kolding tidligere har vundet over Esbjerg med 192 point – ganske imponerende.

Så nu tæller kontoen 8 point – mon ikke coach Mitchell er tilfreds med udbyttet hidtil?

Dernæst Lilleputternes 2 kampe – men i Esbjerg. Formand Peder P var afsted med 4 mand, der sammen med Fredericias 2 deltagere vandt to kampe over Esbjergs 8 spillere.

Vi havde Pjotr, Daniel, Wino og Winith afsted og alle fik bowlet og spillet ved gærdet, slået deres første 4'ere og prøvet at gå not out og komme ind igen Winith 15 p + 10 p – flot klaret af alle.

Glædeligt come-back på 2. divisionsholdet. 

Sreeram R igen på banen efter en maget lang skadespause. I lørdagens hyggematch mod Fredericia var Sree igen aktiv med bat og bold. Kolding vandt en sikker sejr på 2 gærder efter at Fredericia var startet med 90 point på de tilladte 40 overs. Alle Fredericiaspillere fik lov at batte.

Kolding var dygtige til at få gærder hele tiden så gejsten var intakt,  Sree 3 for 10 på 4 overs (sat af – man skal jo ikke overdrive).

Vijay 2 for 26, Wesal flot med 1 for 9 på hele 8 overs, Shokat 1 for 16 og Stefan Høybye imponerende 2 for 11 (heraf 2 wicket maidens). Bedre held til Peder P næste gang som bowler.

Ved gærdet var kolding ovenpå indtil første gærde faldt ved 58 – Vijay med 30, Mustafa 18. Fredericia satte Erik D. Andersen på, og de imponerende langsomme bolde fik Koldingspillerne til at slå op til flere gange inden bolden nåede derned – Han fik 5 gærder for kun 23 point – men Simon, Fabian, Laurids fik dog skrabet lidt point sammen, så de rutinerede Peder P og Stefan stille og roligt kunne score det vinde point efter en hyggelig match.

Godt vejr, behage lig med og modspillere og ikke mindst en overbevisende (!) sejr.

Eneste fejlfrie var vel scorer Steen Ø, Jeya og dommer Mitchell?

LP 

Flere billeder er lånt fra DCF hjemmesiden "tak" Og tak til M Christiansen

DCF skrev følgende fra kampen mod Esbjerg

Kolding var Esbjerg på besøg i en kamp, som blev betragtet vigtig af begge hold. Esbjerg ville være isoleret i bunden, hvis ikke KB tabte og en sejr til Kolding ville betyde at de var i hvert fald fri af bundstriden. Det var koldt søndag morgen i Kolding og DCF bestyrelsesmedlem Peer Jensen var på besøg og han havde ikke forstået vejrmeldingen. I T-shirt og korte bukser endte han at kigge på kampen fra sin bil med sædevarme indtil solen dukkede frem om eftermiddagen.

Esbjerg sendte Kolding til gærdet men et hurtigt gennembrud blev det ikke for Esbjergs kastere. Godt nok fik de ram på Koldings sydafrikaner Botma med 23 på tavlen og træner Smith blev grebet ved 35, men Pedersen brødrene afvist Esbjerg kasterne og satte sig på kampen indtil Minik begik en fejl med 134 på tavlen. Bror Martin blev kastet ud kort efter, men Esbjerg formåede ikke at rydde op i Koldings nederste gærdeorden. Keeperen Fentern (44) strittede absolut imod og sendte bolden flere gange og stregen godt støttet af Saumy (32). Da endelig Saumy blev kastet ud af Klitgaard stod der 242 på tavlen.

Esbjerg startede med vanlig vis med Henrik Øre, der straffede de korte bolde, men Koldings pitch var som vågnet op med fremkomsten af solen og var blevet mere livlig og det overraskede Esbjerg. Henrik Øre kantede til slip på en kort bold og hans ertatning Andrew Kerr faldt på første bold fra Martin Pedersen, også grebet i slip. Det var starten på Esbjergs nedtur, hvor Martin Pedersens fart og korte bolde voldte Esbjerg problemer. Ingen gærdespiller kunne bide sig fast og Esbjerg faldt totalt sammen og var ude for 50. Henriks 13 i sarten blev det højeste – ingen andre kunne komme over 10. Martin Pedersen endte med at tage 5 gærder mens hans åbningsmakker CJ Botma tog 4. Kun Nandrajog fik en over ellers og tog et gærde.

Med dagens nederlag og KBs sejr over ishøj er Esbjerg nu divisionens bundhold.

 

 

 

 

 

 

Forrige Næste

Sponsor for KIF-Cricket