Nu er det endelig bekrftet.

BEKRÆFTET, det kan betale sig at passe på gærderne. 
Ved de nyligt afholdte indendørsmesterskaber blev Koldings seniorer mestre på reglen om, at de havde mistet færrest gærder i turneringen, hvor 3 hold hver med 4 sejre og 1 nederlag var meget jævnbyrdige.
Tillykke til seniorerne, der starter forberedelserne til den kommende udendørsturnering med en træningslejr i Husum 5/6 april.

 

Kif-cricket havde et seniorhold med ved mesterskaberne i Herning. Holdet skulle spille 5 kampe i alt, noget af en mundfuld.
Men som træner Martin sagde " vi er fit for fight, så det klarer vi nok" 
De første 2 kampe imod Odense og Esbjerg vandt vi sikkert. Tabte så til Skanderborg med 4 runs, Skanderborg med umoralsk
spil hvor man med vilje ikke løb modstanderen ud, de kalder det taktisk spil, men det er ødelæggende for cricketspillet.
De 2 sidste kampe imod Herning 1 og Herning 2 blev begge vundet. super spillet af true blue
3 hold endte så med 4 sejre og vi må så vente med at få placeringerne, indtil videre kan vi jo kalde det en samlet 1. plads
godt gået boys....true blue
 
pp


 

 

Kolding blev sendt til grdet i en meget tung mark – der blev battet nogenlunde sikkert, men grænseslagene udeblev, da det var meget svært at få ud langs jorden. Normalt skal der en score på 130 + for at få en kamp ud af det – vi nåede 92 for 8 – Martin 31 på 36 bolde, Steffan L med 13 på 12 bolde, Minik 12 på 18 og Barath lavede 16. Esbjerg formåede at bowle rimeligt tæt, så det blev svært for Kolding i marken.

Vi fik ingen gærder og Esbjerg behøvede kun 10 overs for at overtrumfe – særlig C. Knight med 7 x 6 og 2 x 4 gjorde det til en blandet fornøjelse at bowle. Fabian Havmøller fik sin ilddåb og fandt ud af, at man ikke skal bowle full-touch bolde, særligt ikke i T 20 kampe, hvor gærdespillerne straks sender de dårlige bolde ud over linjen.

Nå - en lille ”snitter” til Kolding, men vi er i gang og skal i ilden igen næste weekend ude mod Skanderborg."

LP

 

Mange navne manglede, da Kolding sndag mødte Skanderborgs mesterskabsfavoritter med masser af landsholdsspillere på udebane. Mikkel S, Rasmus, Bharat, Minik, Navdeep, Peter Banke var ikke på holdkortet, da Kolding blev sendt i marken i et pragtfuldt sommervejr.
Skanderborg diskede op med ikke færre end 25 grænseslag på de tilladte 20 overs. 10 x 6 og 15 x 4 sætter altså gang i scoringstavlen så Skanderborg nåede ikke færre end 210 inden det blev Koldings tur. Kun Kent Jensen med 1 for 19 og Vijay med 1 for 55 fik gærder. Lidt komisk, at en vore helt nye uprøvede spillere fik ”fornøjelsen” at skulle bowle den sidste over mod 2 af landsholdets absolutte bedste gærdespillere og blev noteret for 1 over med 6 ekstras og 30 i alt – en ikke særlig god velkomst – men mon ikke det hurtigt bliver glemt igen – det håber jeg.

Men Kolding svarede godt igen. Steffan L startede inde og sørgede sammen med Kent Jensen for en lille smule spænding, da de også fik gang i grænseslagene, så langt hen ad vejen fulgte man med i scoringstempoet – man nåede imponerende 165 for 3 – 45 fra sejren. Kolding fik vist, at der er fremgang og forståelsen for måden at spille T20 ved gærdet er i klar bedring. Steffan L med 68 og Kent Jensen med 63 n.o. bidrog med god underholdning – tillykke med det. Kolding kan jo godt være med – man skal bare have lært lidt om at få mere aggressive bowling på længde og retning.Den ordinære turnering starter med en dobbelttur til København, Svanholm og KB, hvor gærdespillerne heller ikke står og fedter med battet.

mvh lp

p.s billederne er arkiv foto. Øverst Steffan Langholz og Kent Jensen med bat nederst

 

Trods en heroisk indsats lykkedes det ikke Kolding at f point med hjem fra dobbeltturen til København.

Lørdagen bød på stærke Svanholm på en kold blæsende dag og en tør og hurtig bane. Kolding valgte at gå i marken og spillede ganske udmærket langt hen ad vejen. Det stærke Svanholmhold var lidt presset med 4 gærder nede for 78 og 5 for 110. Desværre fik B. Malik (68p) med omhyggeligt spil  godt gang i scoringstempoet – gav en enkelt svær chance på 18 p – så Svanholm nåede 219 for alle. 7 greb af Kolding tydede på Ok markspil. Steffan 3 gærder for 43, Navdeep 2 – 38, Bharat 1-10, Martin P 1-48, Kent 1-48 og Thony Hadersland debuterede med 1 for 17. Extras begrænsede sig til acceptable 18.

Kolding ligner i år et hold, der er lidt presset på bowlersiden – så måske kan vi få gang i Hans C. Madsen igen – det kunne måske hjælpe lidt på effektiviteten i angrebet?

Ved gærdet kunne Kolding langt hen ad vejen holde trit med det nødvendige scoringstempo med 39 til Martin og flotte 86 til Kent, Matthew 26 – Kolding var 5 nede for 179,  så troen på at nå den høje score var intakt. Desværre røg sidste mand ved totalen 203, super ærgerligt, men et godt hold med mere kynisme i gærdespillet vandt.

Vi mister for mange gærder på de dårlige bolde og det skulle gerne forbedres fremover, ligesom løbet virker lidt uvirkeligt?.

Holdet med supporters overnattede i Idrættens Hus – ganske udmærket lyder det fra truppen.

2'nd dags gildet mod KB også på Svanholm Park blev lidt af et mareridt. Selv om engagementet var højt og kroppene trætte og man tørstede efter en sejr. Men 2 skadede spillere gjorde ikke markturen nemmere og med afbud fra Martin P blev det lidt af en prøvelse for Koldings trætte spillere.

Starten var meget fin igen. Steffan bowlede godt og Bharat fik bolden i svingninger så 5 KB gærder nede for 70, men så holdt festen op. Sharma med flotte 102 og Khusdil med 78 gjorde det slemt for Kolding. De hævede til 243 og alle var ude for 251 p. Positivt at vi fik alle gærderne. Steffan 2-35, Bharat 1-48, Navdeep 3-45 og Kent 4-43.

Rasmus blev sendt på skadesstuen med et læderet knæ og er formentlig ude i 4 uger – super ærgerligt for både Rasmus og holdet.

Ved gærdet var uheldet efter Kent, der måtte se en bold på låret trille roligt ind i gærdet. Steffan med 25 åbnede godt. Formanden holdt lidt liv i drømmene med 51 n.o., godt bistået af Fabian med 13 – 9 mand ude for 139. Igen for mange uden scores – mere kynisme, tålmodighed og sortering af boldene vil gøre underværker. Men op på hesten igen – Esbjerg kommer til Kolding på lørdag.

LP og Navdeep . Foto Steffan Langholz

 

Desvrre endnu et nederlag til et hold vi burde spille lige op med!

Svære betingelser for Kolding, der blev sendt ud i en meget våd mark. Entusiasmen var ellers i top, men efter et flot løbet ud via Steffan L blev bowlerne for upræcise og de løse bolde blev promte straffet af en velspillende Henrik øre fra Esbjerg. Det er svært når deres bedste gærde bliver lagt ned på græsset og enkelte løbetud chancer blev forpasset. Henrik var i stand til at beholde focus og endte med flotte 101 til en Esbjerg total på 224 på de 40 overs, som kampen var reduceret til. Heraf 30 extras. Kent fik 2 og Steffan, Bharat og Navdeep alle 1 gærde hver.

En score, der skulle være mulig at nå, men igen fik vi en katastrofal start, da begge åbningsgærderne forsvandt for næsten ingenting. Det blev svært at score på Esbjergs præcise bowling uden mange løse bolde, så selv om Kent med 51, Martin 30, Steffan L 24 og Matthew med 14 var tocifret var Kolding med 172 aldrig i nærheden af sejren.

Vi mangler ganske enkelt at holde fast ved gærdet. Kolding har spillerne til at skabe den nødvendige total – med den nødvendige fokus skal man kunne bide sig fast derinde, så vil modstanderne også begynde at producere løse bolde, tabe gribere osv. Og så bliver det selvfølgelig nemmere og nemmere og nemmere og .........

Efter kampen blev der snakket om hvordan vi kommer fremad -  

Navdeep/LP

 

Et koncentreret Koldinghold gik i marken p en flot bane i pragtfuld vejr til cricket. Bowlingen var fra første færd af den nødvendige kvalitet, så AB var under pres. Allerede ved 15 fik vi det første gærde, næste ved 25, 38, 38 og alle var ude for beskedne 74 point. Kun tre af gæsterne præsterede to cifret på de 26 overs som Kolding behøvede som markhold. Bedst var Kent med flotte 5 for 18, Martin 3 for 9, Steffan Langholz 2 for 11 point. Også god bowling fra Minik's hånd var medvirkende til at fastholde presset på modstanderne. Beskedne 4 wides er også klar fremgang.
AB startede med meget tæt og hurtig bowling, vi mistede hurtigt 4 mand alle fra T. Ahmed' hånd, inden Bharat (16 no) og Steffan L (24 no) med en fejlfri indsats battede over - selvfølgelig med en flot
 
sekser som sidste slag.
Vi har et hold med de rigtige kvaliteter, når alle er klar til opgaven - fra start til slut, så de næste opgaver i den kommende weekend-end i København klares formentlig godt, hvis vi kan ramme samme tændingsniveau igen." Lp

 

Lrdag ude mod TÃ¥strup.
"Lørdagens vigtige udekamp mod Tåstrup blev spillet i rigtigt cricketvejr og det inspirerede åbenbart Koldings afbudsramte hold til en rigtig god (og nødvendig) indsats mod oprykkerne fra Tåstrup. Kolding valgte at gå i marken og fik fra start lagt et stort pres på gærdespillerne - gærderne faldt i en lind strøm og 9 var nede for beskedne 103 point. Sidste gærdestand formåede dog at øge scoren til 157 inden det blev Koldings tur. Mange bidrog positivt, Shokat havde 2 greb, Matthew 2 greb og 2 stokninger, Navdeep imponerede med 10 overs 2 gærder for kun 18 point, Staffan L 2-12, Vijay 2-16, Barath 1-14 og Martin 2-52 - altid utaknemligt at bowle til sidst i halvlegen.

 

Og ikke mindst noterer man sig, at der kun kunne noteres 8 extra i regnskabet. Flot Vijay og Martin startede inde og spillede koncentreret og sikkert - første gærde - Vijay med 48 flotte point - ved 120 på tavlen. Martin fortsatte det sikre spil sammen med Matthew og lavede de nødvendige point til en sejr på 9 stående gærder. Martin 60 n.o. og Matthew 16 ditto.

Søndag ude mod AB blev noget af en lammetæver. Sidste søndag formåede AB kun at score 74 for alle - i dag blev det til imponerende 362 point - heraf ikke færre end 35 grænseslag.Alt blev prøvet med bolden, men kun debutanten Bo Nielsen - fhv Kerteminde - var i stand til at tage mere end 1 gærde - men det nytter heller ikke ret meget, når bolde der bliver slået direkte ud til vores markspillere, bliver lagt på jorden - så er det taknemmeligt at være gærdespiller, selv om også AB bane er lidt kort i enderne. Måske skulle man bruge lidt tid på at snakke lidt om gribeteknik - så vidt vides arbejder der i hvert fald på det til træning. 

 

 Det er aldrig rart at være i marken til en sådan score, men tag nu det sure med det søde og kom videre, første step kunne være at holde boldene i luften fri af græsset. Gærdespillet startede med det rigtige tempo på tavlen, men medførte desværre også, at gærderne faldt ret hurtigt - alle ude for beskedne 124 point.
Og for i øvrigt velkommen til Bo. Bo har altid spillet i Kerteminde, bor 
nu i Grejs ved Vejle, er brandmand i København, og har fået lyst til at spille for os, og det er vi glade for.Næste opgaver er søndag i Kolding, hvor der spilles 2 x T20, så masser af hurtig cricket at se på.

 

LP

 

mske en lidt slidt påstand, men ikke desto mindre rigtigt, da Kolding tog imod et lidt nedtrykt Esbjerghold, der i lørdagens kamp kun kunne notere en score på 24 + 8 ekstra ialt 32 mod det gæstende AB hold.
Kolding var igen først i marken og fik fra start fat, bowlingen var præcis og grebene blev holdt, så Esbjerg var all out for beskedne 76 point. Bo og Kent hver 3 gærder, Martin, Bharat og Steffan alle 1 gærde hver. 7 greb, to bowlet og en løbet.
Kent og Martin startede, 8 i første over, derefter røg både Kent og Martin, Matthew (14) og Steffan (29) fik stabiliseret med godt T20 cricket, så vi var godt med. Steffan blev grebet efter 2 x 6 og Matthew stokket, så Bharat (9) og Peter Banke med to flotte seksere sikre de nødvendige point med 3 overs igen
Dejligt med sejr til at styrke selvtilliden efter godt markspil og god bowling - vi skal også have gærdespillet med, igen være mere kyniske, når vi er derinde - det eneste sted vi kan lave de nødvendige points. Næste weekend-end gælder det udekampen mod Skanderborg.
 

Lp 

 

Kolding vandt en meget sikker sejr over Skanderborg i rigtig godt cricketvejr lrdag. Meldingen før kampen fra anføreren var klar: Vi skal lægge optimal pres på Skanderborg fra starten - og budskabet blev efterkommet. Bowlingen var præcis og markspillet skarpt. Martin gik foran med et godt eksempel og præsterede 3 mandens ud af de første 4. "Vi førte 16 - 14" fortæller spillerne, 16 overs bowlet - 14 point på tavlen og sådan fortsatte det. Gærderne fladt i en lind strøm - fra forskellige kasteres hænder. Griberne blev holdt og specielt Rasmus fik et flot comeback back efter sin skade med 5 gærder for 36 - super flot. Steffan 1 for 11, Minik 2-45, Kent 1-13, Bharat 1-6. Anføreren må være tilfreds med bredden på bowlersiden i dag.
Skanderborg ude på 43 overs for 140 point heraf acceptable 15 extra, der stort set blev givet sidst på markturen.
Minik og Martin gav Kolding en fremragende start, sikkert spil med forholdsvis hurtigt tempo, Martin blev grebet ved 65, Minik fortsatte med forholdsvis sikkert spil inden han ved 131 point blev dømt LBW med flotte 68 point på tavlen. Steffan gjorde stille og roligt arbejdet færdigt med 18 n.o. med 22 overs igen. Kolding vinder komfortabelt med 6 st. gærder.
En vigtig sejr, der blev grundlagt på godt og koncentreret holdspil, hvor ressourcerne blev udnyttet fornuftigt.

Lp

 

I mandagens T20 kampe mod hhv Herning og Skanderborg fra Elitedivision fortsatte Kolding fremgangen bde med bat og bold.

Kampen blev flyttet til Fredericia – se artikel herom.

Kolding startede mod Hernings bronzevindere fra sidste sæson. Fra start var der pres fra bowlerne og marken fungerede igen fint med godt spil. Kolding var uden Peter Banke, Matthew og Bo medens Sree og Navdeep spillede med 2. division mod Sønderborg.

Herning formåede at score 116 – incl. Acceptable 9 extra for 7 gærder på de tilladte 20 overs. Steffan Langholz igen stabil med 2 for 11, Bharat 1-14, Rasmus 2-32 og Minik 1-37.

”Dejligt at vores bowlere er i stand til at bowle så fornuftigt” siger en glad anfører, Martin P.

Ved gærdet var vi forrygende – Kolding lavede de nødvendige 117 point på 17 overs – og vel at mærke uden at miste nogen gærder. Minik var igen koncentreret om opgaven sammen med Martin, så åbningparret kunne følges ad både ind og ud – Minik 61 n.o. (gav først et par chancer sidst i halvlegen) Martin 41 n.o. uden chancer.

En meget flot sejr efter flot spil.

Kampen mod Skanderborgs DM favoritter var en anderledes svær opgave, som dog blev løst acceptabelt.

Skanderborgs gode gærdespillere spiller frisk til og de nåede 143 point på 20 overs. Igen var Steffan stabil med bolden, Peder P (2-20) fik dobbelt Mahmood skalp – begge grebet af Vijay Kumar.

Kolding fik ved gærdet lov at prøve bowling og markspil på landsholdsniveau, så scoren var hele tiden bagefter da, det nu var os presset blev lagt på. Martin med 16, Kent med 12 og Søren O (dejligt at se ham i gang igen) med 11 så vi nåede kun 70 for 9 gærder inden der var bowlet 20 overs.

Et par gode indsatser, der viser at vi er på rette vej med bredden i orden til at spille lige op med de fleste.

Næste opgave i Kolding mod Tåstrup.

2 Division ude mod Sønderborg.

Kolding besøgte Sønderborg, som igen har fået stablet cricket på benene. Anfører Sree vandt lodtrækningen og efter samråd med holdet valgte man at gå til gærdet. Vi mistede hurtigt gærder men debutant Hunny Malik fik alligevel scoren bragt op på 78 – ikke meget på den forholdsvis lille bane.

I marken startede man med Mikkel Nielsen og fik hurtigt et par gærder inden Nadeem fra Sønderborg, der tydeligvis kendte bane og pitch bedre end Kolding gjorde, scorede de nødvendige point – en god, hyggelig kamp for alle.

That's cricket – holdene besluttede, når nu vejret var så godt at spille en hyggekamp på 2 x 15 overs, så alle kunne få prøvet evner af. Shoukat åbnede med Ricco Scott. Shoukat spille nu uden nerver så 2 x 4 og 1 x 6 var resultatet, i den anden ende skulle bolden bare på battet, Sree præsterede et par grænseslag, Ashutosh lavede sekser, Saksham scorede og Simon E fik også slået et par grænseslag, ja selv Navdeep lavede en sekser. Flot. Igen en score på 78

I marken viste Ole Scott dagens tekniske detalje med et meget flot enhåndsgreb ved grænsen – ellers var det blevet en sekser. En god dag, hvor alle kom til fadet. Faciliteterne i Sønderborg svarer endnu ikke til de gode stadionforhold vi har i Kolding, men de er da kommet i gang og vi ønsker dem held og lykke med projektet.

Næste opgave hjemme mod Århus.

Navdeep.

Forrige Næste

Sponsor for KIF-Cricket